Na afloop van de training heeft Hannes Lalopua tijdens de 3e helft de mede deelnemers vertelt over zijn voetbalcarrière.

Op jonge leeftijd speelde Hannes al in de jeugd van Heracles. In die tijd was er geen sprake van een afzonderlijke amateur- en proftak. Altijd speelde Hannes in de 1e selectieteams van de verschillende leeftijdsgroepen. Dit werd al op jeugdige leeftijd beloond met een profcontract.
Hij bleef ook in het 1e elftal opvallen en ging verhuizen naar Fortuna Düsseldorf.
Dit was het niet. Hannes speelde op basis van techniek en spelinzicht. In Duitsland maakte hij kennis met de toenmalige Duitse school. Lopen Lopen iedere training weer.
Na 1 jaar ging hij terug naar Twente. Om financiële reden kon hij niet terug naar Heracles en ging spelen bij DETO in de buurt. Kreeg een zakcentje en werd via Heracles kanalen geholpen aan een baan.

Onmiddellijk nadat de financiële barrière was verdwenen ging Hannes terug naar zijn oude liefde.
Speelde mee in de legendarische gewonnen wedstrijd tegen het ongenaakbare Ajax en promoveerde met Heracles naar de Eredivisie.
Een blessure zorgde voor een einde aan de profcarrière en Hannes ging weer bij DETO voetballen.
Na een korte trainerscarrière verdween Hannes uit de voetbalwereld om twee jaar geleden weer op te duiken bij de Gold Stars Heracles. Wekelijks genieten de mede deelnemers van zijn techniek en inzicht. Lopen heeft hij nog altijd een hekel aan. Laat dit nu precies de bedoeling zijn bij Walking Football.
Hannes is op z’n plek, voelt zich weer helemaal thuis.
Hij is permanent mantelzorger voor zijn zoon. Het wekelijkse uitje naar de voetbalmaten is een geweldige afleiding.


Dit artikel delen:

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail