Na afloop van de training heeft Hannes Lalopua tijdens de 3e helft de mede deelnemers vertelt over zijn voetbalcarrière.

Op jonge leeftijd speelde Hannes al in de jeugd van Heracles. In die tijd was er geen sprake van een afzonderlijke amateur- en proftak. Altijd speelde Hannes in de 1e selectieteams van de verschillende leeftijdsgroepen. Dit werd al op jeugdige leeftijd beloond met een profcontract.
Hij bleef ook in het 1e elftal opvallen en ging verhuizen naar Fortuna Düsseldorf.
Dit was het niet. Hannes speelde op basis van techniek en spelinzicht. In Duitsland maakte hij kennis met de toenmalige Duitse school. Lopen Lopen iedere training weer.
Na 1 jaar ging hij terug naar Twente. Om financiële reden kon hij niet terug naar Heracles en ging spelen bij DETO in de buurt. Kreeg een zakcentje en werd via Heracles kanalen geholpen aan een baan.

Onmiddellijk nadat de financiële barrière was verdwenen ging Hannes terug naar zijn oude liefde.
Speelde mee in de legendarische gewonnen wedstrijd tegen het ongenaakbare Ajax en promoveerde met Heracles naar de Eredivisie.
Een blessure zorgde voor een einde aan de profcarrière en Hannes ging weer bij DETO voetballen.
Na een korte trainerscarrière verdween Hannes uit de voetbalwereld om twee jaar geleden weer op te duiken bij de Gold Stars Heracles. Wekelijks genieten de mede deelnemers van zijn techniek en inzicht. Lopen heeft hij nog altijd een hekel aan. Laat dit nu precies de bedoeling zijn bij Walking Football.
Hannes is op z’n plek, voelt zich weer helemaal thuis.
Hij is permanent mantelzorger voor zijn zoon. Het wekelijkse uitje naar de voetbalmaten is een geweldige afleiding.


Dit artikel delen:

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
DutchEnglishGermanFrenchItalianSpanishPolish

Deze tour is bedoeld om:

 • de band tussen de verschillende verenigingen te vergroten
 • nog meer ouderen actief aan Walking Football te laten deelnemen
 • organisatietalent van deelnemers te gebruiken door ze te betrekken bij de dagorganisatie
 • walking football een stabiele plaats op de voetbalkaart te bezorgen
 • kennis te delen

Voor meer informatie klik op de desbetreffende link

Jaarlijks zal de laatste speelronde in mei plaatsvinden in Erve Asito. Tevens zal er worden afgesloten met een gezamenlijke seizoensafsluiting in het supportershome Hart voor Heracles. Hiervoor betalen de deelnemende teams €10,00 per persoon. Te voldoen aan het begin van de cyclus.

Het volgende is de bedoeling:

 • Deelnemende verenigingen komen uit de regio. Maximaal zestien teams met een max van twee teams per deelnemende vereniging.
 • Eén keer per maand ( sept., okt., nov., dec., febr., maart, april en mei ) spelen de teams bij toerbeurt, op het complex van één van de deelnemende verenigingen, een onderlinge competitie. Naast de reguliere wedstrijd worden er drie voetbaloefeningen gedaan die eveneens punten opleveren voor de ranglijst. De totale score bepaald de dagwinnaar. De eindwinnaar wordt bepaald door het totaal van de acht maandscores.
 • De teams mogen maandelijks een wisselende samenstelling hebben.
 • Iedere maandwinnaar ontvangt tien vrijkaarten voor een thuiswedstrijd van Heracles Almelo. (m.u.v. Ajax, P.S.V., Feyenoord en Twente)
 • De organiserende vereniging ontvangt vijf Heracles Almelo merchandise ballen
 • Voor zover mogelijk zal bij de prijsuitreiking van de maandelijkse speelronde een vertegenwoordiger van Heracles Almelo aanwezig zijn.