VITALITEIT EN ACTIEVE LEVENSSTIJL

Walking Football De langzamere versie van het prachtige spel

Walking football wordt steeds populairder. Het is precies hoe het klinkt: een standaard voetbalspel waarbij spelers lopen in plaats van rennen. Het is ontwikkeld om mensen te helpen fit te worden of een actieve levensstijl te behouden, ongeacht hun leeftijd en conditie. Voor ex voetballers die vanwege hun leeftijd of een blessure zijn gestopt een mooie gelegenheid om weer verantwoord te beginnen. De sport is ook bijzonder geschikt voor hen die nooit eerder hebben gevoetbald.

Wetenschappelijk is inmiddels bewezen dat deelnemers een lagere hartslag en bloeddruk hebben. Andere voordelen zijn minder vet, meer spieren en betere mobiliteit.

Er zijn niet alleen gezondheidsvoordelen – walking football biedt ook sociale voordelen. Deelnemers kunnen nieuwe mensen ontmoeten, voorkomen dat ze geïsoleerd raken en communiceren met individuen en kleine groepen.

Dit is een sportieve activiteit die voor iedereen geschikt is.

Kom en doe mee

Deelnemen aan deze fysieke activiteit met een groep mensen van jouw leeftijd is een verademing. Het is gezond maar ook leuk en er wordt veel gelachen. Het is een geweldige manier om meer uit te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en je beter te voelen.

Net zoals het vroeger was

Weet je nog hoe een activiteit vroeger voelde? Het gevoel dat je als kind kreeg door te sporten of te fietsen? Naarmate je ouder wordt, is er geen enkele reden waarom je niet hetzelfde plezier kunt beleven – met activiteiten die je kent en waar je je goed bij voelt en in je eigen tempo.

Leef het leven

Het is soms gemakkelijk om vast te zitten in een sleur als je ouder wordt. Een nieuwe activiteit is een geweldige manier om iets nieuws te proberen en het meeste uit het leven te halen. Vind iets waar je van houdt en je zult je afvragen hoe je ooit zonder hebt overleefd. 

Blijf gezond

We willen allemaal mobiel blijven en zelfstandig blijven genieten van onze
Dagelijks bezigheden. Door een beetje regelmatig te bewegen, voel je je later gezond en gelukkiger.

Walking football biedt een groot aantal gezondheidsvoordelen voor oudere mensen,

  • zoals het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten en beroertes en het verbeteren van de bloeddruk.
  • Positieve veranderingen in houdingsbalans, bloeddruk en hartslag in rust, verlaagd cholesterol, verbeterde bloedsuikerspiegels, botdichtheid en verbeterde reacties,
  • de kans op diabetes type 2 wordt verkleind

ALLEMAAL INDICATOREN VAN EEN ALGEMENE GOEDE GEZONDHEID

Geniet van de tijd samen

Parttime werken, pre Pensioen en volledig pensioen brengt meer vrije tijd met zich mee. Misschien is het tijd om oude vriendschappen nieuw leven in te blazen en elkaar weer te leren kennen? Er is geen betere manier dan door samen een sport of buitenactiviteit te doen.

De huidige wijze van werken biedt ook mogelijkheden voor thuiswerkers.
De werkdag mag/kan flexibeler ingevuld worden. Even overdag een break om te sporten zorgt voor nieuwe energie voor het werken daarna. Overleg zonodig met uw werkgever.

Onze trainingsdag

Walking Football is bedoeld voor een fitter lichaam en nieuwe vrienden.
De basis wordt gelegd op onze wekelijkse trainingsdag.
Gepensioneerden, deeltijders en thuiswerkenden kunnen even uur paar uur ontspannen,
De dag zorgt naast actieve beweging ook voor sociaal contact. Voor de thuiswerkers zal de dag mogelijk beperkt blijven tot het actief sporten maar naast de woensdag zijn er volop andere momenten om te genieten van het ware clubgevoel bij de Gold Stars.
Onze trainingsdag op woensdag heeft een vaste indeling.

De vervelingbreker

Het deelnemen aan een fysieke activiteit kan je “sleur” doorbreken en nieuwe energie geven aan je wekelijkse routine.