VITALITEIT EN ACTIEVE LEVENSSTIJL

Walking Football De langzamere versie van het prachtige spel

Walking football wordt steeds populairder. Het is precies hoe het klinkt: een standaard voetbalspel waarbij spelers lopen in plaats van rennen. Het is ontwikkeld om mensen te helpen fit te worden of een actieve levensstijl te behouden, ongeacht hun leeftijd en conditie. Voor ex voetballers die vanwege hun leeftijd of een blessure zijn gestopt een mooie gelegenheid om weer verantwoord te beginnen. De sport is ook bijzonder geschikt voor hen die nooit eerder hebben gevoetbald. Wetenschappelijk is inmiddels bewezen dat deelnemers een lagere hartslag en bloeddruk hebben. Andere voordelen zijn minder vet, meer spieren en betere mobiliteit. Er zijn niet alleen gezondheidsvoordelen – walking football biedt ook sociale voordelen. Deelnemers kunnen nieuwe mensen ontmoeten, voorkomen dat ze geïsoleerd raken en communiceren met individuen en kleine groepen. Dit is een sportieve activiteit die voor iedereen geschikt is.

Kom en doe mee

Deelnemen aan deze fysieke activiteit met een groep mensen van jouw leeftijd is een verademing. Het is gezond maar ook leuk en er wordt veel gelachen. Het is een geweldige manier om meer uit te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en je beter te voelen.

Net zoals het vroeger was

Weet je nog hoe een activiteit vroeger voelde? Het gevoel dat je als kind kreeg door te sporten of te fietsen? Naarmate je ouder wordt, is er geen enkele reden waarom je niet hetzelfde plezier kunt beleven – met activiteiten die je kent en waar je je goed bij voelt en in je eigen tempo.

Leef het leven

Het is soms gemakkelijk om vast te zitten in een sleur als je ouder wordt. Een nieuwe activiteit is een geweldige manier om iets nieuws te proberen en het meeste uit het leven te halen. Vind iets waar je van houdt en je zult je afvragen hoe je ooit zonder hebt overleefd. 

Blijf gezond

We willen allemaal mobiel blijven en zelfstandig blijven genieten van onze
Dagelijks bezigheden. Door een beetje regelmatig te bewegen, voel je je later gezond en gelukkiger.

Walking football biedt een groot aantal gezondheidsvoordelen voor oudere mensen,

 • zoals het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten en beroertes en het verbeteren van de bloeddruk.
 • Positieve veranderingen in houdingsbalans, bloeddruk en hartslag in rust, verlaagd cholesterol, verbeterde bloedsuikerspiegels, botdichtheid en verbeterde reacties,
 • de kans op diabetes type 2 wordt verkleind

ALLEMAAL INDICATOREN VAN EEN ALGEMENE GOEDE GEZONDHEID

Geniet van de tijd samen

Parttime werken, pre Pensioen en volledig pensioen brengt meer vrije tijd met zich mee. Misschien is het tijd om oude vriendschappen nieuw leven in te blazen en elkaar weer te leren kennen? Er is geen betere manier dan door samen een sport of buitenactiviteit te doen.

De vervelingbreker

Het deelnemen aan een fysieke activiteit kan je “sleur” doorbreken en nieuwe energie geven aan je wekelijkse routine.
DutchEnglishGermanFrenchItalianSpanishPolish

Deze tour is bedoeld om:

 • de band tussen de verschillende verenigingen te vergroten
 • nog meer ouderen actief aan Walking Football te laten deelnemen
 • organisatietalent van deelnemers te gebruiken door ze te betrekken bij de dagorganisatie
 • walking football een stabiele plaats op de voetbalkaart te bezorgen
 • kennis te delen

Voor meer informatie klik op de desbetreffende link

Jaarlijks zal de laatste speelronde in mei plaatsvinden in Erve Asito. Tevens zal er worden afgesloten met een gezamenlijke seizoensafsluiting in het supportershome Hart voor Heracles. Hiervoor betalen de deelnemende teams €10,00 per persoon. Te voldoen aan het begin van de cyclus.

Het volgende is de bedoeling:

 • Deelnemende verenigingen komen uit de regio. Maximaal zestien teams met een max van twee teams per deelnemende vereniging.
 • Eén keer per maand ( sept., okt., nov., dec., febr., maart, april en mei ) spelen de teams bij toerbeurt, op het complex van één van de deelnemende verenigingen, een onderlinge competitie. Naast de reguliere wedstrijd worden er drie voetbaloefeningen gedaan die eveneens punten opleveren voor de ranglijst. De totale score bepaald de dagwinnaar. De eindwinnaar wordt bepaald door het totaal van de acht maandscores.
 • De teams mogen maandelijks een wisselende samenstelling hebben.
 • Iedere maandwinnaar ontvangt tien vrijkaarten voor een thuiswedstrijd van Heracles Almelo. (m.u.v. Ajax, P.S.V., Feyenoord en Twente)
 • De organiserende vereniging ontvangt vijf Heracles Almelo merchandise ballen
 • Voor zover mogelijk zal bij de prijsuitreiking van de maandelijkse speelronde een vertegenwoordiger van Heracles Almelo aanwezig zijn.