ONZE TRAININGSDAG

Walking Football is bedoeld voor een fitter lichaam en het ontmoeten van nieuwe vrienden.
De basis wordt gelegd op onze wekelijkse trainingsdag. Gepensioneerden, deeltijders, werkenden en thuiswerkenden kunnen wij even een paar uur gezonde ontspanning bieden..
Onze training zorgt naast actieve beweging ook voor sociaal contact. Voorafgaande aan de training genieten we even samen van een kop koffie en na afloop genieten we onder het genot van een drankje van onze inspanning. Dit is een wezenlijk onderdeel van walking football.

Onze club kent 3 trainingsgroepen

 • Heren

  55+ tot 66+   Nog werkend

 • Heren

  55+      Gepensioneerd en zij die liever overdag trainen

 • Dames

  40+

Onze trainingsdagen/tijdstippen zijn:

 • Maandagavond

  20.15 uur tot 21.30 uur
  Heren tussen 55+ tot 66+
  acccommodatie sv Almelo

 • Woensdagmorgen

  10.30 uur tot 11.45 uur
  Dames 40+
  accommodatie cvv Oranje Nassau

 • Woensdagmiddag

  12.15 uur tot 13.30 uur
  Heren 55+
  accommodatie cvv Oranje Nassau

De maandagavondtraining is voornamelijk bedoeld voor nog werkende heren die overdag niet in de gelegenheid zijn om aan walking football deel te nemen. Heren van 55+ die wel op de woensdag kunnen trainen mogen ook voor dit trainingsuur kiezen. Indien iemand op zijn trainingsuur een keer verhinderd is kan hij op het andere trainingsuur trainen. Deelnemers die 2 keer per week willen trainen kunnen tegen een extra bijdrage 2 keer per week trainen.

Dames die op de woensdag een keer verhinderd zijn om te trainen of van een 2e training willen genieten kunnen eveneens op maandagavond aansluiten. In het kader van beheersbaarheid kiezen we in dit stadium nog niet voor het opstarten van een specifieke avondgroep dames. Een enkele uitzondering op aanvraag is mogelijk.

Bij de maandagavond trainingen maken we voorafgaande aan de training en na afloop gebruik van het clubhuis van sv Almelo. Bij de woensdagtrainingen is het supportershome van Hart voor Heracles onze thuisbasis. Het supportershome is geopend om 9.30 uur tot uiterlijk 16.00 uur.

De 3e helft is een zeer belangrijk onderdeel ter bevordering van het teamgevoel en de onderlinge betrokkenheid.
De trainingen zijn o.l.v. goed opgeleide trainers.