Walking football is een variant op het reguliere voetbalspel met aangepaste regels. Het vindt zijn oorsprong in Engeland bij Chesterfield FC.

Het is opgezet om ouderen in beweging te houden c.q. te brengen alsmede het tegengaan van sociaal isolement in deze doelgroep. Iedereen boven de 55 jaar kan deelnemen. Elk niveau is geaccepteerd.

Het spel wordt gespeeld op een veld van 40 bij 25 meter met kleine doelen , 6 tegen 6 zonder doelman.

In Nederland hebben de Eredivisie en het Ouderenfonds in 2013 het initiatief genomen om Walking Football in Nederland te starten.

In 2014 zijn vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid veel Eredivisie clubs, waaronder Heracles met deze nieuwe vorm van voetbal begonnen. De grote publicitaire aandacht heeft er toe geleid dat ook bij veel amateurvoetbal verenigingen nu Walking Football wordt gespeeld.

Nu anno 2021 bij ruim 300 verenigingen.

Naast wekelijkse trainingen is er veel aandacht voor het sociale aspect. Het vooraf samen komen onder het genot van een kop koffie en sociale activiteiten is een belangrijk aspect van Walking Football.

Inmiddels worden over de hele wereld toernooien voor mannen/vrouwen/mix teams gehouden.

DutchEnglishGermanFrenchItalianSpanishPolish

Deze tour is bedoeld om:

 • de band tussen de verschillende verenigingen te vergroten
 • nog meer ouderen actief aan Walking Football te laten deelnemen
 • organisatietalent van deelnemers te gebruiken door ze te betrekken bij de dagorganisatie
 • walking football een stabiele plaats op de voetbalkaart te bezorgen
 • kennis te delen

Voor meer informatie klik op de desbetreffende link

Jaarlijks zal de laatste speelronde in mei plaatsvinden in Erve Asito. Tevens zal er worden afgesloten met een gezamenlijke seizoensafsluiting in het supportershome Hart voor Heracles. Hiervoor betalen de deelnemende teams €10,00 per persoon. Te voldoen aan het begin van de cyclus.

Het volgende is de bedoeling:

 • Deelnemende verenigingen komen uit de regio. Maximaal zestien teams met een max van twee teams per deelnemende vereniging.
 • Eén keer per maand ( sept., okt., nov., dec., febr., maart, april en mei ) spelen de teams bij toerbeurt, op het complex van één van de deelnemende verenigingen, een onderlinge competitie. Naast de reguliere wedstrijd worden er drie voetbaloefeningen gedaan die eveneens punten opleveren voor de ranglijst. De totale score bepaald de dagwinnaar. De eindwinnaar wordt bepaald door het totaal van de acht maandscores.
 • De teams mogen maandelijks een wisselende samenstelling hebben.
 • Iedere maandwinnaar ontvangt tien vrijkaarten voor een thuiswedstrijd van Heracles Almelo. (m.u.v. Ajax, P.S.V., Feyenoord en Twente)
 • De organiserende vereniging ontvangt vijf Heracles Almelo merchandise ballen
 • Voor zover mogelijk zal bij de prijsuitreiking van de maandelijkse speelronde een vertegenwoordiger van Heracles Almelo aanwezig zijn.