Bron foto: Wikipedia

Hendrie Krüzen

Heeft achtereenvolgens voor Heracles, FC Den Bosch, PSV, FC Den Bosch , KV Kortrijk, FC Luik, KSV Waregem, Heracles, AZ en Go Ahead Eagles, 556 wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld.

Speelde 5 interlands en werd in 1988 met het Nederlands Elftal Europees Kampioen.

Is de vaste assistent coach van Peter Bosz. Samen hebben ze oa Ajax en Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen 04 onder hun hoede gehad. Thans vormen zij het trainersduo bij Olympique Lyon.

WALKING FOOTBALL IS VOETBALPLEZIER VOOR ECHTE SENIOREN

Met de intrede van het Walking Football is het nu mogelijk geworden om langer te genieten van je favoriete hobby voetballen. Of zelfs op heel late leeftijd te beginnen met voetballen. Wat is er mooier dan wekelijks die sfeer van de kleedkamer te voelen en tegen een bal te trappen? Heel mijn leven weet ik niet anders. De gein, de vriendschap in het team en de beleving op de training en in wedstrijden. Dat dit nu door middel van deze nieuwe vorm van voetbal tot op heel hoge leeftijd mogelijk is, is geweldig. Natuurlijk is het winnen niet meer het aller belangrijkste, maar toch samen je best doen is steeds weer een uitdaging. Regelmatig heb ik de trainingen van de oudste goden van Heracles gezien. “Wat een spelvreugde”. “Mannen, de passing moet beter, het bewegen zonder bal kan ook nog verbeteren, maar jullie inzet is geweldig. Ga zo door”.

Als echte Heraclied ben ik ook een beetje trots dat juist mijn club als één van de eerste betaald voetbalclubs dit mooie spelletje voor ouderen heeft mogelijk gemaakt. Trots ben ik ook dat deze groep zo geweldig enthousiast is en mee helpt om in Twente bij andere clubs Walking Football op te zetten. Helemaal bijzonder is het, dat juist in mijn stad en bij mijn club het 1e internationale toernooi van Europa van de grond is gekomen.

DutchEnglishGermanFrenchItalianSpanishPolish

Deze tour is bedoeld om:

 • de band tussen de verschillende verenigingen te vergroten
 • nog meer ouderen actief aan Walking Football te laten deelnemen
 • organisatietalent van deelnemers te gebruiken door ze te betrekken bij de dagorganisatie
 • walking football een stabiele plaats op de voetbalkaart te bezorgen
 • kennis te delen

Voor meer informatie klik op de desbetreffende link

Jaarlijks zal de laatste speelronde in mei plaatsvinden in Erve Asito. Tevens zal er worden afgesloten met een gezamenlijke seizoensafsluiting in het supportershome Hart voor Heracles. Hiervoor betalen de deelnemende teams €10,00 per persoon. Te voldoen aan het begin van de cyclus.

Het volgende is de bedoeling:

 • Deelnemende verenigingen komen uit de regio. Maximaal zestien teams met een max van twee teams per deelnemende vereniging.
 • Eén keer per maand ( sept., okt., nov., dec., febr., maart, april en mei ) spelen de teams bij toerbeurt, op het complex van één van de deelnemende verenigingen, een onderlinge competitie. Naast de reguliere wedstrijd worden er drie voetbaloefeningen gedaan die eveneens punten opleveren voor de ranglijst. De totale score bepaald de dagwinnaar. De eindwinnaar wordt bepaald door het totaal van de acht maandscores.
 • De teams mogen maandelijks een wisselende samenstelling hebben.
 • Iedere maandwinnaar ontvangt tien vrijkaarten voor een thuiswedstrijd van Heracles Almelo. (m.u.v. Ajax, P.S.V., Feyenoord en Twente)
 • De organiserende vereniging ontvangt vijf Heracles Almelo merchandise ballen
 • Voor zover mogelijk zal bij de prijsuitreiking van de maandelijkse speelronde een vertegenwoordiger van Heracles Almelo aanwezig zijn.