Walking football is meer dan voetbal en (weer) bewegen. Plezier beleven en gezelligheid met elkaar is net zo belangrijk.

Koffieproat

De basis voor de onderlinge verbondenheid wordt gelegd op onze trainingsdag op de woensdag. Zowel voorafgaande aan de dames training als de heren training is er een moment van gezamenlijk koffie drinken.

Dit is een wezenlijk onderdeel van walking football, hiermee onderscheidt een walking football club zich ook nadrukkelijk van een reguliere sportvereniging.

Daarnaast zijn er jaarlijkse en spontane activiteiten die georganiseerd worden door de activiteitencommissie (zie tab organisatie…..)

Fietsdag

Fietsen is naast voetballen een leuke manier om te bewegen. Meestal begin september gaan we samen op pad om de omgeving te verkennen. Tussendoor vermaken we ons met een spelletje en diverse versnaperingen. De dag wordt traditioneel afgesloten met een buffet in het supportershome Hart van Heracles waarin gezelligheid en plezier de boventoon voeren.

Sinterklaas

Dit feest mag niet ontbreken op onze jaarkalender. De goede Sint komt  in ons clubhuis op bezoek om een enkeling eens vriendelijk/corrigerend toe te spreken. Daarnaast hebben we Hulp Sinterklazen die een cadeautje en gedichtje maken voor een speler die uit de grabbelton kwam.

Kerstdiner

De afsluiting van het najaars trainingsblok gaat altijd gepaard met het Kerstdiner. Het supportershome is helemaal in Kerstsfeer gebracht. Samen met partners sluiten we het jaar af en kijken we terug op het voorgaande jaar.

Ook het voorjaars trainingsblok wordt afgesloten met een gezellige borrel. We halen herinneringen op van de afgelopen periode  en gaan voor even afscheid van elkaar nemen.

DutchEnglishGermanFrenchItalianSpanishPolish

Deze tour is bedoeld om:

 • de band tussen de verschillende verenigingen te vergroten
 • nog meer ouderen actief aan Walking Football te laten deelnemen
 • organisatietalent van deelnemers te gebruiken door ze te betrekken bij de dagorganisatie
 • walking football een stabiele plaats op de voetbalkaart te bezorgen
 • kennis te delen

Voor meer informatie klik op de desbetreffende link

Jaarlijks zal de laatste speelronde in mei plaatsvinden in Erve Asito. Tevens zal er worden afgesloten met een gezamenlijke seizoensafsluiting in het supportershome Hart voor Heracles. Hiervoor betalen de deelnemende teams €10,00 per persoon. Te voldoen aan het begin van de cyclus.

Het volgende is de bedoeling:

 • Deelnemende verenigingen komen uit de regio. Maximaal zestien teams met een max van twee teams per deelnemende vereniging.
 • Eén keer per maand ( sept., okt., nov., dec., febr., maart, april en mei ) spelen de teams bij toerbeurt, op het complex van één van de deelnemende verenigingen, een onderlinge competitie. Naast de reguliere wedstrijd worden er drie voetbaloefeningen gedaan die eveneens punten opleveren voor de ranglijst. De totale score bepaald de dagwinnaar. De eindwinnaar wordt bepaald door het totaal van de acht maandscores.
 • De teams mogen maandelijks een wisselende samenstelling hebben.
 • Iedere maandwinnaar ontvangt tien vrijkaarten voor een thuiswedstrijd van Heracles Almelo. (m.u.v. Ajax, P.S.V., Feyenoord en Twente)
 • De organiserende vereniging ontvangt vijf Heracles Almelo merchandise ballen
 • Voor zover mogelijk zal bij de prijsuitreiking van de maandelijkse speelronde een vertegenwoordiger van Heracles Almelo aanwezig zijn.