20 Augustus 2014
We gaan van start
Start Walking Football bij Heracles

In 2014 start de Eredivisie in samenwerking met de vriendenloterij en de KNVB een campagne om Walking Football in Nederland breed te introduceren. Heracles is één van de 13 Eredivisieclubs die het idee omarmd en daarmee de eerste in heel Oost Nederland.

Op 20 augustus 2014 komt de 1e groep geïnteresseerden in het clubhuis van cvv Oranje Nassau bijéén. O.a. Heracles voorzitter Jan Smit wijst de mannen op het belang van sporten op latere leeftijd en wenst de groep veel plezier.

11 december 2014
Eropuit
Eerste Toernooi-tje

Na diverse trainingen wordt de honger naar meer groter. Op 11 december 2014 gaan de mannen voor een 1e ontmoeting met andere clubs naar Arnhem.

Ondanks de vele regen en snijdende wind wordt gespeeld tegen Vitesse en DOVO uit Veenendaal.

Om de feestvreugde te verhogen stelt Heracles voor deze trip de spelersbus beschikbaar.

11 december 2015
Stichting
De walking footballers starten eigen club

In verband met het te organiseren walking football toernooi de almelo city cup moet er officieel een club opgericht worden.

Om de doelstellingen van de club voor altijd te borgen wordt gekozen voor de Stichtingsvorm.  Uit de groep enthousiastelingen die het toernooi gaan organiseren wordt het 1e bestuur gekozen.

Huib Rouwenhorst voorzitter, Ben Hulshof secretaris en Johan van Loo penningmeester. gaan op de foto met de notaris. Vanaf nu gaan de walking footballers door het leven als de Gold Stars Heracles.

14 april 2016
De grens over
Internationaal Toernooi in Brugge

De opkomst van het walking football in Nederland maar ook in omliggende landen betekent ook dat er meer en meer toernooien worden georganiseerd.

De Gold Stars worden uitgenodigd om naar Brugge te komen. Te ver om in één dag te doen dus wordt aan dit 1e internationale toernooi meteen een overnachting gekoppeld.

19/20 mei 2016
Almelo in the picture
Eerste editie van het eigen internationale toernooi

Na een spannende voorbereiding vindt op 19 en 20 mei 2016 het 1e eigen internationale toernooi. de Almelo City Cup plaats.

28 teams, afkomstig uit Engeland, België, Duitsland en Nederland komen binnen de lijnen.
Het Engelse Herne Bay is de 1e toernooi winnaar.

5 juli 2017
Wat zijn we sportief!
Sportiviteitsbeker voor Gold Stars

Vanaf de start zijn er inmiddels al diverse toernooien gespeeld. Het credo van de Gold Stars "deelnemen is belangrijker dan winnen" komt op ieder toernooi volledig uit de verf.

Maar op 5 juli 2017 wordt toch de 1e beker gewonnen. En ook nog een beker die helemaal past bij de hierboven vermelde olympische gedachte. Op het door NAC georganiseerde toernooi wordt de Sportiviteitsbeker gewonnen. Tijd voor een prijzenkast.

23 t/m 26 maart 2018
Engels praten!
Bezoek aan de bakermat van walking football

Het walking football is in 2011 in Chesterfield herontdekt. De walking footballers van deze club komen al jaarlijks naar Almelo om aan het internationale toernooi deel te nemen. Tijd voor een tegenbezoek.

Gedurende 4 dagen wordt met de mannen aldaar opgetrokken. Naast het verkennen van pubs, wordt een bezoek gebracht aan het stadion van Manchester United, een wedstrijd bijgewoond van het 1e team, spelend in League Two en diverse onderlinge wedstrijden gespeeld.

25 mei 2018
Winnaars!
Onverwachte toernooiwinst bij FC Groningen

Er zijn van die dagen dat niets mis kan gaan. Bij FC Groningen gaat het niet om wie de meeste wedstrijdpunten haalt, maar wie het beste walking football speelt en zich ook het meest naar de normen en waarden van walking football gedraagt.

Alles loopt op rolletjes en aan het eind van de dag worden de Gold Stars Heracles uitgeroepen tot toernooiwinnaar en gaat de grote cup mee naar Almelo.

26 oktober 2018
Walking Football promotie
Start Heracles Walking Football Tour

De Gold Stars gaan samen met Heracles walking football in de nabije omgeving promoten.
Hiervoor wordt een nieuwe toernooi formule bedacht.

Maandelijks wordt om toerbeurt op het complex van één van de deelnemende teams een wedstrijdronde gespeeld. De laatste ronde vindt uiteindelijk op de thuisbasis van de Gold Stars plaats. Erve Asito wordt door Heracles beschikbaar gesteld. De 1e toernooiwinnaar is hvv Tubantia uit Hengelo.

21 november 2018
AED gaat voortaan mee
Veiligheid staat voorop

Walking football is in de basis een spelvorm waarbij veiligheid voor de deelnemers gewaarborgd moet zijn. De spelregels zijn hierop ook gebaseerd.

Om ook andere vormen van veiligheid te borgen heeft de club een eigen AED aangeschaft en zijn de deelnemers getraind om aan de basis te staan van een noodzakelijke reanimatie. De AED gaat ook altijd mee naar toernooien.

8 juni 2019
Twinning
Partnerschap met Wiltshire

Teams uit het Engelse graafschap Wiltshire doen jaarlijks mee aan de Almelo City Cup. In de loop der jaren is gebleken dat beide clubs veel basis overeenkomsten hebben t.a.v. de beleving van het Walking Football.

In de aanloop naar de 4e editie van de Almelo City Cup hebben beide clubs besloten om deze saamhorigheid en samenwerking te bekrachtigen met een officieel partnerschap.

20 augustus 2019
1e Lustrum
5 jarig bestaan mag gevierd worden

De jaren zijn voorbij gevlogen. Hoogte maar ook dieptepunten hebben plaatsgevonden. Tijd om extra stil te staan bij de voorbije jaren. Het mag ook gevierd worden.

Een speciaal jubileumblad is uitgegeven, een familietoernooi is georganiseerd, een speciale training olv de technische staf van Heracles is aangeboden en de mannen van het 1e uur die nog steeds deelnemer zijn krijgen een op hout vervaardigde groepsfoto.

23/24 november 2019
1e Lustrum
Internationale vriendschappen

Walking Football is internationaal steeds meer gaan groeien. De Gold Stars zijn altijd bereid om teams te voorzien van kennis en ervaringen.

Met zowel het Poolse Lodz als het Duitse FC Schüttorf FC hebben de contacten geleid tot een intrnationaal weekend in Almelo.
De ploegen hebben oa een uitgebreide rondleiding gehad in het Heracles stadion. Daarnaast is onder het genot van een hapje en drankje veel gesproken en gelachen. Vanzelfsprekend zijn ook onderlinge wedstrijden gespeeld. Ook hier bood Heracles weer de gelegenheid om te spelen op Erve Asito.

15 januari 2020
Welkom Dames
Start Dames Walking Football

Bij een enkel team speelt een dame mee. Op 2 plaatsen in Nederland is een voorzichtige start gemaakt met een specifiek damesteam. De Gold Stars bereiden de start goed voor en kiezen analoog aan de Engelse situatie voor een entreeleeftijd van 40+ , zorgen van meet af voor een gelijke behandeling als de mannen.

Zoals kledingpakket en serieuze training.
Was het Heracles voorzitter Jan Smit die de heren ooit welkom heette, nu was de beurt aan Heracles directeur Rob Toussaint die de dames welkom heet en veel plezier wenst.

7 en 8 oktober 2021
Steeds uitstellen
Eindelijk 5e editie Almelo City Cup

Corona houdt huis in de wereld. Sinds eind maart 2020 ligt het ook het voetballeven met tussenpozen stil. Daar weer wel een mogelijkheid om te trainen/spelen dan weer een verbod.De 5e editie van de Almelo City Cup wordt 3 keer afgelast. Juni 2020, oktober 2020, juni 2021.

Uiteindelijk lukt het om op 7 en 8 oktober toch om het toernooi te laten plaatsvinden. 32 herenteams uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Polen en Nederland zijn aanwezig. Voor de 1e keer is er ook een klein damestoernooi.

7 oktober 2021
Welkom Dames
1e dames walking football toernooi in Nederland

De Gold Stars proberen al sinds medio 2019 het dames walking football te promoten. Bij de 4e editie van de Almelo City Cup komen in samenwerking met de KNVB enkele individuele dames uit het land om een demonstratie training en wedstrijdje te spelen.

Bij de 5e editie in 2021 treffen de 1e drie clubs uit Nederland elkaar in een kleine eendaagse ontmoeting. Naast de 2 teams van de Gold Stars zijn de dames van Nona Moluku uit Barneveld en de dames uit Steenwijk aanwezig.

Augustus 2022
Gewoon doorgaan

Na een lange periode van onrust onder de heren besluit een groot aantal heren de Goldstars te verlaten. Zij wensen de Missie/Visie alsmede Kernwaarden van de club niet te onderschrijven. Ook de intrede van het dames walking football wordt lang niet door alle heren verwelkomd. De club gaat verder met een afgeslankte herengroep en een voltallige damesgroep.

23 t/m 26 September 2022
Lodz
Poolse uitnodiging

Nadat in 2018 al een groep heren een lang weekend naar het buitenland was geweest( Engeland) heeft een damesteam nu een 4 daagse trip gemaakt naar het Poolse Lodz. Samen met een mannenteam werd deelgenomen aan een internationaal toernooi.

7 December 2022
Clinic
Krüzen geeft clinic

Heracles coryfee Hendrie Kruzen, assistent trainer bij Heracles en al jaren ambassadeur van de Goldstars, verzorgt een clinic voor de dames en heren. Ook niet deelnemers mogen aan deze training meedoen. Deze clinic zorgt voor diverse nieuwe heren- en dames deelnemers.

1 Maart 2023
Nieuw logo
Samenwerking met Heracles geïntensiveerd

Gold Stars Heracles heeft in 2015 bij de verzelfstandiging van de walking footballclub een eigen logo gepresenteerd. Heracles is destijds akkoord gegaan met de naamgeving en ook met het gebruik van de naam in het logo.

Na diverse gesprekken is de samenwerking tussen de Stichting Gold Stars Heracles en moederclub Heracles ( foundation) sterk geïntensiveerd.

Dit heeft ertoe geleid om deze sterke verbintenis ook zichtbaar te maken dmv een nieuw logo.

Met ingang van 1 maart gaat de Stichting gebruik maken van het logo van Heracles met daaronder de vermelding GoldStars. Hiermee is de relatie veel beter zichtbaar.

29 maart 2023
1e Dames Walking Football toernooi Nederland

Goldstars Heracles organiseren het 1e Dames Walking Football toernooi Nederland op Erve Asito. 7 damesteams, sv Huizen, sv Bedum, FC Meppel, ZAC Zwolle, en 2 teams van de Goldstars nemen deel aan de Heracles walking football Cup voor dames. Directeur Nico Jan Hoogma van Heracles reikt de prijzen uit. FC Meppel werd de 1e winnaar van de Heracles Walking Football Cup Dames, terwijl de dames van de Goldstars als 3e wisten te eindigen.

5 april 2023
Heracles walking football cup heren

Goldstars Heracles organiseren voor het eerst de Heracles walking football cup heren. Een jaarlijks terugkerend toernooi voor regionale walking footballteams. 16 teams nemen deel. Ditmaal was het Heracles directeur Rob Toussaint die de beker uitreikte. Aan het toernooi was een 1e bijeenkomst van een door de Goldstars geïnitieerd Walking Football Netwerk Tukkerland gekoppeld. Jan Prophitius van FC Twente en Huib Rouwenhorst van Heracles worden gevraagd als ambassadeurs te fungeren. Achilles’12 uit Hengelo werd de 1e winnaar van de Heracles Walking Football Cup heren

29 april 2023
Over de grens
Nu naar Denemarken

De Goldstars dames en heren zijn uitgenodigd om samen met walking footballers van Werder Bremen en Arminia Bielefeld naar Denemarken te komen voor een start van walking football in Sonderborg.