Walking Football  is bedoeld om senioren en late jongeren in beweging te brengen en het creëren van sociale verbondenheid. Het wordt helaas nogal eens afgeschilderd als een sloom spelletje voor “echte senioren”.  Er zijn clubs die zich louter beperken tot een wekelijks balletje trappen en er zijn clubs die op een vitale manier midden in de samenleving staan, verbindingen maken met de wereld van de gezondheidszorg en deelnemen aan toernooien in binnen- en buitenland. Voor beiden is wat te zeggen.

De Gold Stars hebben vanaf de oprichting gekozen voor een dynamische cultuur.  Iedereen is gelijk en iedereen moet kunen meedoen. Naast het wekelijks actief bewegen onder leiding van goed opgeleide trainers wordt er veel aandacht besteed aan het neerzetten van een “wij”gevoel.

Dit wordt vorm gegeven door het organiseren van diverse activiteiten en het deelnemen aan toernooien.

Door de vele contacten van de Gold Stars dienen zich soms ook mogelijkheden aan om naar het buitenland te gaan.

In de komende maanden vertegenwoordigen de Gold Stars moederclub Heracles in drie landen

Eind April wordt met een mixteam deelgenomen aan een toernooi in Denemarken, begin juni zal een herenteam deelnemen aan een toernooi bij vfl Wolfsburg in de Volkswagen Arena en eind juni wordt voor een 2e keer een bezoek gebracht aan Polen.

In Almelo, bij de Gold Stars Heracles, is altijd wat te doen.

Herman Finkers is er trots op.

                                                        

 

 


Dit artikel delen:

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail