De 60-jarige Gerdien is één van de speelsters van de Gold Stars dames van Heracles Almelo. Hiermee heeft Heracles Almelo een primeur: het is de enige eredivisieclub met een eigen Walking Football team speciaal voor vrouwen. Gerdien voelt zich een stuk fitter sinds ze bij de Gold Stars speelt én heeft er nieuwe vriendinnen bij. Als kers op de taart kwam Heracles-speler Samuel Armenteros een keer meetrainen met de dames.

Als jong meisje sportte Gerdien altijd graag. Ze noemt zichzelf bloedfanatiek, iemand die altijd wilt winnen. Helaas lukte het de afgelopen jaren niet om weer te gaan sporten. Na een intensief revalidatietraject na haar zwangerschap was ze te onzeker om weer te gaan sporten. Ze zag een advertentie in de krant en had een duwtje in de rug nodig van haar buurman, voordat ze besloot om een keer langs te gaan bij het dames Walking Football team: ,,Ik durfde niet, want ik ben te dik en te onhandig. De eerste keer werd ik opgevangen in het supportershome. Ik ben gaan zitten en gaan kijken en ik dacht: yes, hier wil ik zijn.”

Laagdrempelig én fanatiek

Walking Football is een laagdrempelige vorm van voetbal, doordat er gewandeld wordt, er geen slidings gemaakt worden en het spel op een kleiner veld gespeeld wordt. Hierdoor is de kans op blessures minder. ,,Uiteindelijk vraagt het wel wat van de mensen, want je wilt fanatisme, ze zijn fanatiek. Ook worden er veel stappen gezet tijdens een training. Gerdien is twee jaar geleden bij de groep gekomen en ze merkt aan zichzelf dat er verbetering is gekomen in haar vitaliteit”, aldus Gold Stars trainer Patrick Bakhuis. ,,Daarnaast is het ook echt een sociaal iets, iedereen wordt opgenomen in de hechte gemeenschap.”

Selectiespeler Samuel Armenteros is trots op het initiatief van zijn club: ,,Er is geen enkele eredivisieclub die voor de dames een Walking Football team heeft. Mijn club heeft dat wel. Gewoon prachtig om hier vandaag mee te mogen doen.” Niet alleen de dames vonden het een uitdagende training, geeft Armenteros aan: ,,Het was niet zo makkelijk als het eruit ziet.”

Voetbal Geeft

Samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen. Bekijk hier alle andere afleveringen, gemaakt door de Eredivisie CV, ESPN en VriendenLoterij.


Dit artikel delen:

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
DutchEnglishGermanFrenchItalianSpanishPolish

Deze tour is bedoeld om:

 • de band tussen de verschillende verenigingen te vergroten
 • nog meer ouderen actief aan Walking Football te laten deelnemen
 • organisatietalent van deelnemers te gebruiken door ze te betrekken bij de dagorganisatie
 • walking football een stabiele plaats op de voetbalkaart te bezorgen
 • kennis te delen

Voor meer informatie klik op de desbetreffende link

Jaarlijks zal de laatste speelronde in mei plaatsvinden in Erve Asito. Tevens zal er worden afgesloten met een gezamenlijke seizoensafsluiting in het supportershome Hart voor Heracles. Hiervoor betalen de deelnemende teams €10,00 per persoon. Te voldoen aan het begin van de cyclus.

Het volgende is de bedoeling:

 • Deelnemende verenigingen komen uit de regio. Maximaal zestien teams met een max van twee teams per deelnemende vereniging.
 • Eén keer per maand ( sept., okt., nov., dec., febr., maart, april en mei ) spelen de teams bij toerbeurt, op het complex van één van de deelnemende verenigingen, een onderlinge competitie. Naast de reguliere wedstrijd worden er drie voetbaloefeningen gedaan die eveneens punten opleveren voor de ranglijst. De totale score bepaald de dagwinnaar. De eindwinnaar wordt bepaald door het totaal van de acht maandscores.
 • De teams mogen maandelijks een wisselende samenstelling hebben.
 • Iedere maandwinnaar ontvangt tien vrijkaarten voor een thuiswedstrijd van Heracles Almelo. (m.u.v. Ajax, P.S.V., Feyenoord en Twente)
 • De organiserende vereniging ontvangt vijf Heracles Almelo merchandise ballen
 • Voor zover mogelijk zal bij de prijsuitreiking van de maandelijkse speelronde een vertegenwoordiger van Heracles Almelo aanwezig zijn.